Håll koll på dina folkvalda


Fick just tips från en kompis att via Computer Sweden hitta tjänsten Citizen Intelligence Agency (CIA). CIA låter dig ha koll på hur våra folkvalda i riksdagen röstat, hur ofta de varit närvarande och hur de röstat jämfört med andra riksdagsledamöter, både inom och utanför partiet.

Den mest intressanta statistiken hittade jag på närvaron; det visar sig nämligen att den riksdagsledamot som har sämst närvaro, som varit frånvarande i 97% av omröstningarna, är socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin. Om statistiken stämmer har Mona Sahlin en hel del förklarande att göra och dessutom kan man börja ifrågasätta att inga medier har uppmärksammat detta.

Min bedömning är att Mona Sahlins förtroende kommer att allvarligt skadas av detta om det stämmer. Jag menar, skulle du vilja lämna Sverige i händerna på någon som i princip aldrig bryr sig om att dyka upp för omröstningar i riksdagen?

Annonser

Om Per Pettersson

Liberal debattör, medietekniker och kommunikatör. Aktiv i Liberaldemokraterna och Ung Liberal. Sociala medier-expert. Visa alla inlägg av Per Pettersson

One response to “Håll koll på dina folkvalda

  • Dorcha

    De flesta socialdemokrater jag känner har redan förlorat allt förtroende både för Sahlin och för partiet i stort…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: