Om Per

Per Pettersson

Per Pettersson

Bloggens författare är Per Pettersson, liberal debattör och politiskt aktiv.

Jag är född 1982 och har varit aktiv inom partipolitiken sedan 2007. Jag definierar mig som liberal, utan pre- eller suffix, dels eftersom jag inte gillar etiketter och dels eftersom liberalismen per definition är öppen för många tolkningar och inriktningar. Lever efter flera olika motton, men ett av dem är att omöjligt är ett ord som människor använder alldeles för ofta, speciellt inom politiken. Ett annat motto är förstås att jag planerar att leva för evigt – so far, so good.

Jag har tidigare varit aktiv i Liberala ungdomsförbundet och Folkpartiet liberalerna, men är sedan september 2010 engagerad i projektet Liberaldemokraterna. Jag ansvarar där för frågor som rör infrastruktur, bostadsbyggande och stadsbyggnad.

Utöver det är jag förbundssekreterare i Ung Liberal, en fristående ung tankesmedja.

Jag agerar alltid utifrån det som jag anser vara rätt och riktigt. Jag låter inte andra saker spela in, exempelvis hur andra kommer uppfatta saker eller om det kommer att provocera någon. Vissa kan därför tycka att jag är lite kontroversiell. Andra älskar mig av samma anledning. Eftersom jag varken kan eller vill ändra på den jag är, så njuter jag av berömmet och låter kritiken, då den inte är konstruktiv, rinna av mig som vatten på en gås. Mina åsikter på bloggen är mina egna och grundar sig självklart på mina värderingar och åsikter om liberalismen, som du kan läsa mer om under Lila liberalism.

Jag är för tillfället arbetslös kommunikatör med opinionsbildning som specialitet. Så snart jag har ett jobb ska jag göra klart med mitt examensarbete på civilingenjörsprogrammet i medieteknik vid KTH och kunna hämta ut min civilingenjörsexamen.

Mina främsta kunskaper ligger inom området medier och kommunikation med specialitet inom opinoinsbildning samt ett visst teknikfokus, och ska snarast betraktas som mediestrateg med inriktning mot de så kallade nya medierna. Jag är också bra på gränssnitt och människa-datorinteraktion. Efter diverse ideellt arbete börjar jag också bli expert på organisation i allmänhet och formalia för föreningar i synnerhet. Utöver det är jag en allmänbildad människa som älskar att lära mig saker, så jag har grundläggande koll på massor med ämnen.

Jag har också gått en kurs för ledarskribenter och även om jag just nu bara har min blogg som min personliga ledarsida, drömmer jag om att få skriva för någon av våra ledande liberala tidningar.

På fritiden älskar jag att fotografera och skapa på olika sätt. Skrivandet är ytterligare en aspekt av denna kreativa ådra och förutom bloggen är en av drömmarna en dag bli författare.

Förtroendeuppdrag

För tillfället innehar jag följande förtroendeuppdrag:

  • Förbundsstyrelseledamot, Ung Liberal
  • Partisekreterare, Liberaldemokraterna
  • Kassör, Människorättsnätverket New Renaissance
  • Sekreterare, Ung Liberal Stockholm

Kontakt

Du kan kontakta mig på per [at] frihetssmedjan.se, på telefon 0736 34 75 61 eller Twitter @Perzec.

Per i andra media

Newsmill: Vill socialdemokraterna helt avskaffa europasamarbetets grund? 2009-05-05
Politikerbloggen: LUF-topp vill att män ska få köpa sex 2009-05-06
Nyheter24: LUF vill också avskaffa sexköpslagen 2009-05-06
Studio Ett: Diskussion om sexköpslagen 2009-05-06
Newsmill: Det är sexlagstiftningen som upprätthåller förtrycket 2009-05-08
Newsmill: Kvalitet för kvantitet i Biståndet (tillsammans med Erik Scheller) 2009-08-26
Newsmill: Gör upp med gamla föreställningar om partierna 2009-08-28
Newsmill: Konsten att bakvägen stänga gränserna (tillsammans med Christoffer Fagerberg) 2009-10-27
SvD Brännpunkt: Forskningen om alkohol och unga är inte så entydig 2011-10-19
SvD Brännpunkt: Resurser bör flyttas från poliser till vård (tillsammans med bl.a. Fredrik Federley) 2011-11-16

Bilder på Per

Per Pettersson, februari 2012. Foto: Stephen Kirk Per Pettersson, svartvitt porträtt, december 2010. Foto: Joel Höglund Per Pettersson, september 2009. Foto: Joakim Hofvander

%d bloggare gillar detta: