Moderat demokrati


Liberaldemokraterna logoDet sägs att Hanif Bali (M) låter hälsa att den moderatsympatisör som skriver under Liberaldemokraternas namninsamling för att bilda parti, kommer att uteslutas ur MUF och Moderaterna.

Dels väcker det frågan hur Moderaterna ser på demokrati, om man inte kan stödja andra människors rätt att bilda ett parti utan att bli utesluten ur det parti man själv sympatiserar med.

Dels väcker det frågan hur de ska få reda på vilka som har skrivit under listorna, eftersom Liberaldemokraterna kommer att lämna listorna till en notarius publicus för att vem som helst ska kunna och våga skriva på listorna utan risk för repressalier. Ska då M spionera på sina medlemmar, eller Liberaldemokraternas medlemmar, eller kommer de försöka muta notarius publicus för att få tillgång till namnen?

Attityden säger en hel del om moderaternas ängslighet, rädsla och underliga attityd till demokrati.

Intressant?

Annonser

Om Per Pettersson

Liberal debattör, medietekniker och kommunikatör. Aktiv i Liberaldemokraterna och Ung Liberal. Sociala medier-expert. Visa alla inlägg av Per Pettersson

2 responses to “Moderat demokrati

 • Per Kjellén

  Jag fastande för rubriken ‘Moderat Demokrati’ därför jag håller på och fråga så många socialdemokrater som möjligt vad ‘social Demokrati’ är.

  Minst tre gånger nämnde Juholt ‘Social Demokrati’ i sitt Almedalstal..

  Kan det vara en demokrati som: ”Det skall särskilt åligga det allmänna att trygga rätten till arbete. bostad och utbildning samt att verka för social omsorg och trygghet och för en god levnadsmiljö.”

  Kan det vara en demokrati som skiljer sig från Alliansens demokrati?

  Jag hävdar, att det finns bara en definition på demokrati. Det kan helt enkelt inte finnas olika styrelseskick som kallas demokrati. Men vad svårt det är att få förståelse. Demokrati kan vara så mycket…..

  Per Kjellén

 • Benjamin Juhlin

  Fast det handlar ju om hur man tolkar stadgarna. Sedan kan man väl anklaga stadgarna för att vara odemokratiska men att anklaga någon för att vara odemokratisk för att han vill tolka stadgarna på ett visst sätt känns lite överdrivet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: