Halmstrån från kommissionen


Eu-parlamentet krävde att få insyn i Acta-förhandlingarna. Kommissionen svarar med att berätta så lite de kan. Det enda som verkar ha kommit fram är att det i varje fall inte finns några regleringar om avstängning av internetanvändare för förseelser som t.ex. fildelning, i avtalet. Det är en början, men det finns en hel del andra problem med förhandlingarna och öppenheten har inte blivit så mycket bättre, trots parlamentets resolution.

Kommissionen har räddat sitt skinn för stunden genom att i varje fall avslöja det här. Det är dock inget annat än halmstrån. Om inte kommissionen ger parlamentet och EU:s medborgare mer insyn i Acta-förhandlingarna undergräver de förtroendet för sig själva och skapar ännu större misstänksamhet mot avtalet. Om inte förhandlingarna öppnas mer kommer avtalet inte att ha stöd bland medborgarna, något som innebär att det inte bör införas över huvud taget. Om kommissionen vill att det ska bli något av avtalet, något annat än demonstrationer och avgångskrav alltså, så måste de snarast följa parlamentets resolution och berätta vad som faktiskt förhandlas om.

Intressant?
Annonser

Om Per Pettersson

Liberal debattör, medietekniker och kommunikatör. Aktiv i Liberaldemokraterna och Ung Liberal. Sociala medier-expert. Visa alla inlägg av Per Pettersson

2 responses to “Halmstrån från kommissionen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: