Obegripligt motstånd mot sprutbyte


Jag har tidigare ifrågasatt att vi inte har ett sprutbytesprogram i Stockholm. Idag uppmärksammar Martin Kåberg samma sak på SvD Brännpunkt. Tesen är enkel. Sprutbyten ökar inte missbruket, däremot hindrar det smittspridning av exempelvis HIV. Att moderaterna trots det fortsätter att vara hårdnackade motståndare mot att införa ett program för sprutbyte är obegripligt. Vad är det som driver dem? Seved Monke undrar om det handlar om människosyn eller kanske moralism. Jag kan inte annat än instämma. Det verkar hur som helst inte ha något att göra med huruvida det räddar liv eller inte.

Min linje är klar, precis som den alltid varit. Sprutbyte bör införas, eftersom det minskar smittspridning. Dessutom ger det en möjlighet för vården att komma i kontakt med missbrukare, en chans som inte skall förringas. Moderaterna måste ge upp sitt motstånd och istället se till mesta möjliga nytta. Strunta i moralismen, här handlar det om människovärde!

Maria Byström lovar för övrigt att prata med missbrukare under valrörelsen, ett lovvärt initiativ. Hoppas att många fler politiskt engagerade bestämmer sig för att göra det.

Intressant?

Om Per Pettersson

Kommunikatör, fotograf och liberal. Visa alla inlägg av Per Pettersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: