Grattis, Herr Westerwelle


Valet i Tyskland är nu över. Än är inte resultatet slutgiltigt men vad som står klart är att liberala FDP går kraftigt framåt. Med största sannolikhet kommer nu förbundkansler Angela Merkel och hennes CDU/CSU att bilda en ny, borgerlig regering med FDP och deras ledare Guido Westerwelle. Därmed slipper Tyskland den stagnation som den stora koalitionen mellan Merkel och socialdemokraterna orsakat den senaste mandatperioden.

Att det ledande liberala partiet i Tyskland går fram till 14,8% är mycket glädjande för oss liberaler. Det är deras bästa valresultat någonsin. Det visar också potentialen i de liberala idéerna. Det kan kanske också ge en fingervisning om vartåt det barkar i kommande val även i Sverige. Ju mer moderaterna går mot mitten och blir det ”nya arbetarepartiet”, ju större utrymme finns det för ett starkt liberalt parti att även här plocka väljarandelar och bryta den moderata dominansen inom borgerligheten.

Idag gratulerar vi Herr Westerwelle, om ett år hoppas vi att kunna gratulera den liberale partiledaren även i Sverige.

Läs även: Gulan Avci, Anders Ekberg.
Intressant?
Annonser

Om Per Pettersson

Liberal debattör, medietekniker och kommunikatör. Aktiv i Liberaldemokraterna och Ung Liberal. Sociala medier-expert. Visa alla inlägg av Per Pettersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: