Prostitution blir mer accepterat


Jag har tidigare på bloggen skrivit om sexköpslagen och varför den bör avskaffas. Jag har som vissa vet även motionerat till Liberala ungdomsförbundets kongress om att vi bör ta ställning mot sexköpslagen. Centerpartiets ungdomsförbund har redan gjort så medan vi i LUF som officiell linje intar en mer avvaktande hållning, men uttalar oss inte längre för sexköpslagens bevarande.

Nu visar en ny undersökning att vi går i takt med Sveriges unga. Rapporten ”Se mig – unga om sex och internet” visar att 43% av ungdomarna inte ser några problem med att människor tar betalt för sexuella tjänster. Den visar också att det är fler unga killar än unga tjejer som faktiskt någon gång själva utfört sexuella tjänster mot någon form av ersättning.

Undersökningen visar två saker tydligt. Dels att unga i allt större utsträckning inte anser att det är förkastligt med sexuella tjänster mot betalning, dels att det inte längre stämmer att det är kvinnor som säljer sex till män och att män som säljer sex är en minimal grupp som går att bortse från. Förhoppningsvis kommer den här undersökningen att leda till en mer utvecklad debatt om sexköpslagen och samhällets syn på prostitution.

Intressant?
Annonser

Om Per Pettersson

Liberal debattör, medietekniker och kommunikatör. Aktiv i Liberaldemokraterna och Ung Liberal. Sociala medier-expert. Visa alla inlägg av Per Pettersson

One response to “Prostitution blir mer accepterat

  • Arne

    Jag tycker att det är TRAMS att man inte får köpa sex i Sverige.
    Då man kan köpa nästan allt för pengar, varför skulle man inte även få köpa sex?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: