LUF-kongress


Så var man på plats på Liberala ungdomsförbundets kongress. Hittills har vi avhandlat miljömotioner och några grundläggande ideologiska motioner. Nu har vi börjat med utbildningspolitik och har i snart 45 minuter diskuterat huruvida skolor ska kunna ta ut skolavgifter från sina elever samtidigt som de uppbär skolpeng från det offentliga. För mig och många andra är det självklart att man ska kunna göra detta, eftersom det ökar möjligheten för människor att välja till extra saker i utbildningen, något utöver det som det offentliga erbjuder. Ett exempel skulle vara skolor med naturvetenskaplig inriktning som genom extra, privat, finansiering kan erbjuda fler laborationer. Det finns fler exempel.

Hur som helst bådar det gott inför kommande debatter att det kommer så pass många och väl underbyggda argument både för och emot. Det är bara att hoppas att liberalismen, som bygger golv istället för tak, segrar över den socialistiska synen att lika förutsättningar betyder att alla har lika dåliga möjligheter.

Intressant?
Annonser

Om Per Pettersson

Liberal debattör, medietekniker och kommunikatör. Aktiv i Liberaldemokraterna och Ung Liberal. Sociala medier-expert. Visa alla inlägg av Per Pettersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: