Almedalen, tisdag


Idag var det centerpartiets dag och jag lyssnade glatt på Maud Olofssons tal. Det kändes naturligt och rätt roligt, när hon väl kom igång. Enda nackdelen var att hon inte lanserade någon stor nyhet politiskt egentligen. Det absolut roligaste var dock Efterfrågat; där visade Maud Olofsson upp sig från sin bästa sida och visade att hon är en värdig konkurrent till Göran Hägglund som den roligaste partiledaren i Sverige just nu.

Tidigare under dagen var jag på ett väldigt intressant seminarium om bostadspolitik. Christoffer Fagerberg, ordförande i LUF Storstockholm, var en av dem som deltog i ungdomspanelen. Hela seminariet bubblade över av bra idéer från alla håll och mest överraskande var att socialdemokraternas representant faktiskt hade förstått att statliga subventioner och centralstyrning inte är lösningen på bostadspolitiken idag. Stjärnan på seminariet var Jerker Söderlind från KTH som drog mest applåder och som hade tokigt bra lösningar för både framtida miljonprojekt och hur man ska få befintliga miljonprojekt att bli mer attraktiva.

Fortfarande är den strålande solen och intensiva värmen en av de bästa sakerna och samtidigt en av de mer problematiska sakerna med veckan. Vattenåtgången är stor… Men solbrännan är definitivt snyggare!

Intressant?
Annonser

Om Per Pettersson

Kommunikatör, fotograf och liberal. Visa alla inlägg av Per Pettersson

2 responses to “Almedalen, tisdag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: