Välkända företag hjälper diktaturer


Mark Klamberg är duktig på att uppmärksamma när saker går snett i övervakningen, något som ju blivit allt vanligare. Nu noterar jag att han tagit upp att flera välkända företag baserade i så kallade västländer, levererar system till diktaturer för att dessa ska kunna övervaka vad deras medborgare gör på internet och kunna begränsa åtkomst till olika sidor och tjänster online. Detta är ju ingen nyhet, redan Google har ju sett till att censurera eller ”anpassa” sökresultaten i Kina så man där bara får solsken och blommor om man söker på Himmelska fridens torg.

Mark uppmärksammar nu att Siemens och Nokia är de som byggt upp systemen som Irans regim använder, väldigt dålig publicitet för dessa företag i dessa dagar. Tråkigt att ingen uppmärksammat det stort tidigare bara.

Mark fortsätter att göra skäl för sitt rykte som en av Sveriges duktigaste bloggare vad gäller integritetsfrågor och demokrati. Keep it up!

Intressant?
Annonser

Om Per Pettersson

Liberal debattör, medietekniker och kommunikatör. Aktiv i Liberaldemokraterna och Ung Liberal. Sociala medier-expert. Visa alla inlägg av Per Pettersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: