Alliansfritt EU-val


Bloggen Alliansfritt Sverige skriver idag om varför man inte bör rösta på alliansen i EU-valet. Det är ett rätt roligt inlägg måste jag säga.

För det första så handlar det enligt deras utsago om varför man inte ska rösta på alliansen i EU-valet, medan allting som står i inlägget enbart handlar om moderaterna. Ingenstans nämns något av de andra allianspartierna, ingenstans nämns andra än moderata politiker och alla åsikter som nämns är de som moderaterna driver i valet.

För det andra existerar inte alliansen i EU-valet. Moderaterna och kristdemokraterna tillhör den konservativa gruppen i parlamentet, folkpartiet liberalerna och centerpartiet tillhör den liberala. Många europeiska partier från den konservativa gruppen avskyr det mesta som den liberala gruppen driver, framför allt vad gäller socialpolitik som exempelvis HBT-rättigheter och fri abort.

Så visst kära Alliansfritt Sverige, det finns ett – väldigt bra – argument för att man inte bör rösta på alliansen i EU-valet:

Det finns ingen allians att rösta på i EU-valet.

Intressant?
Annonser

Om Per Pettersson

Liberal debattör, medietekniker och kommunikatör. Aktiv i Liberaldemokraterna och Ung Liberal. Sociala medier-expert. Visa alla inlägg av Per Pettersson

2 responses to “Alliansfritt EU-val

  • Björn Fridén

    Jag lyfter på hatten för detta uppmärksammande, jag har själv funderat över varför alliansen inte gäller i just EU-valtider. Men den korrekta benämningen ska ju naturligtvis vara ”allianspartierna”, inget annat. Tackar för detta.

    • Per Pettersson

      Det var så lite så. Även om vi inte håller med varandra åsiktsmässigt så ska ju fakta vara rätt i alla fall =) Det blir lättare, sakligare och därmed roligare debatter då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: