Meningslös dom


De ansvariga för Pirate Bay som åtalats för medhjälp till upphovsrättsbrott fälldes av tingsrätten. Inte direkt oväntat, speciellt inte när majoriteten i tingsrätten består av nämndemän som är politiskt tillsatta utan något speciellt kunnande om juridik.

Domen i sig betyder väldigt lite. Detta mål kommer att överklagas till högsta instans innan det hela är avgjort så alla domar innan Högsta domstolen har sagt sitt kommer vara tämligen meningslösa. Visst sänder detta en signal om var lägsta instans i rättsväsendet tycker om fildelning men det avgör inte målet.

Däremot har vi nu ett rättsfall att hänvisa till när vi ska argumentera för att det krävs lagändringar för att möjliggöra för den fria informationsspridningen på internet.

Upphovsrätten i dess nuvarande form och upphovsrättsdrakarna är på utdöende. Det är bara att hoppas att de inte lyckas ställa till med alltför mycket oreda under sina aggressiva dödsryckningar.

För mer läsning, se

DN.se

SvD.se

E24.se

Aftonbladet.se

Expressen.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,
Annonser

Om Per Pettersson

Liberal debattör, medietekniker och kommunikatör. Aktiv i Liberaldemokraterna och Ung Liberal. Sociala medier-expert. Visa alla inlägg av Per Pettersson

3 responses to “Meningslös dom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: