Effektiv användning av det offentligas pengar


Såhär i finanskrisens tidevarv är det många företag som har det svårt. Trots det går andra bolag väldigt bra, bland annat arkitektkontoren. Förklaringen är att de allmännyttiga bostadsbolagen passar på att tidigarelägga sina projekt. Samma sak har också Stockholms stad gjort med infrastrukturprojekt.

Fördelarna med detta är flera. Dels ser man till att använda det offentligas pengar till att hålla igång ekonomin. Dels blir det billigare att investera när utbudet är större än efterfrågan. Dels får man fler bostäder och fler infrastruktursatsningar på kortare tid, något som Stockholm är i stort behov av.

Från stadens sida är det en medveten strategi just att hålla igång ekonomin och att få mer investeringar för skattepengarna genom att utnyttja lågkonjukturen.

Jag är inget större fan av offentligt ägda fastighetsbolag, eller för den delen av några bolag. Däremot tycker jag att det är bra att dessa bolag agerar på ett ansvarsfullt sätt när de nu faktiskt är en realitet. Det är inte alltid bolagen har gjort detta.

Uppenbarligen har både bolag och Stockholms stad lärt sig av 90-talskrisen. Jag är positivt inställd till våra möjligheter att rida ut finanskrisen på ett långt bättre sätt än många andra länder och regioner tack vare detta.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,
Annonser

Om Per Pettersson

Liberal debattör, medietekniker och kommunikatör. Aktiv i Liberaldemokraterna och Ung Liberal. Sociala medier-expert. Visa alla inlägg av Per Pettersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: