Migrationsverkets makt minskar måhända


Integrationsminister Nyamko Sabuni föreslår idag att Migrationsverket ska fråntas sin ena roll, nämligen den att utse juridiska ombud till asylsökanden. Den andra rollen, som de får ha kvar, är att bestämma vilka som får stanna i Sverige och vilka som ska visas ut.

Att det här förslaget kommer först nu är helt obegripligt, även om det är mycket, mycket välkommet. I vilken annan del av samhället kan en målsägande part utse försvarets juridiska ombud? Det är ju helt sjukt att detta har fått vara fallet under så pass lång tid som det har. Det är tur att vi äntligen har en liberal integrationsminister som kan se över alla sådana här befängda idéer kring migration och rättssäkerheten för flyktingar och immigranter.

Förhoppningsvis öppnar detta för att fler flyktingar får stanna i Sverige, när Migrationsverkets makt över vilka som får stanna minskar. Migrationsverket är ju inte direkt kända för att vilja låta människor stanna i Sverige, minns ni t.ex. när de firade med tårta när ett avvisningsbeslut verkställts?

Rättssäkerheten för flyktingar i Sverige har idag tagit ett stort steg framåt, tack vare Nyamko Sabuni. Hon är och förblir en god förebild i politiken.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,
Annonser

Om Per Pettersson

Kommunikatör, fotograf och liberal. Visa alla inlägg av Per Pettersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: