Mer utsikt, fler landmärken – bygg nytt och bygg på höjden!


Äntligen händer det saker i Stockholm! Bullerbyfanatikerna får så sakteliga dra sig tillbaka till sina kvarter och lämna de modernare delarna av Stockholm till förnyarna.

Tydligast märks detta kring centralstationen. Ett nytt konferenskomplex håller på att växa fram, ett komplex som kommer att bli en vacker fond för Stadshuset när man ser det från Riddarfjärden. Kring Kungsbron byggs det sedan länge och Norra bantorget har förvandlats till en attraktiv oas med vackra, moderna hus i samklang med den äldre bebyggelsen.

Nu är det också på förslag att bygga ett nytt höghus i samband med den nya uppgången från Citybanan. Konceptskisserna är vackra och huset pryder sin plats. Det är bara att hoppas att den nya, liberala stadsplaneringen får genomslag över den konservativa och gammalmodiga synen som fått råda alltför länge. Det känns därför tråkigt att det enda riktiga liberala partiet i Stadshuset säger nej till denna chans att ge Stockholm ett ytterligare vackert landmärke.

Höghuset skulle passa utmärkt in i den omgivande miljön i city, så bygg det och njut av utsikten!

Advertisements

Om Per Pettersson

Liberal debattör, medietekniker och kommunikatör. Aktiv i Liberaldemokraterna och Ung Liberal. Sociala medier-expert. Visa alla inlägg av Per Pettersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: