Bevare oss från påvar


Påven vill ”rädda mänskligheten” från homosexualitet. God jul, Gud älskar er och oh, förresten, vi vill rädda mänskligheten från alla som råkar bryta mot den heterosexuella normen.

Att den katolska kyrkan var en intressant skapelse visste vi redan. Att påven tycker att homosexualitet är något människan måste räddas från minst lika mycket som vi måste rädda regnskogen var däremot ett nytt grepp.

Påven sa att mänskligheten måste lyssna på skapelsens språk för att förstå den roll som män och kvinnor är menade att ha. Han beskrev också ”uppträdande bortom traditionella heterosexuella realtioner” som ett sätt att förstöra Guds arbete.

Tja, eftersom jag själv är ateist så gör det mig inget att jag genom att vara tillsammans med min underbara pojkvän ”förstör Guds arbete”. Ett arbete av en fiktiv figur är ju inte direkt någon förlust att förstöra. Däremot tycker jag synd om alla kristna homosexuella, speciellt de katolska. Det kan inte vara lätt att tillhöra en kyrka som fördömer dig.

Påven har självklart lika rätt till åsikts- och yttrandefrihet som alla andra. Däremot anser jag det vara väldigt omdömeslöst och självemotsägande att predika Guds gränslösa kärlek, samtidigt som man utesluter vissa människor från denna kärlek. Påven har ju till och med försonat katolska kyrkan med muslimer, mer eller mindre. Är det inte dags att försona den även med de fromma katoliker som råkar vara homosexuella?

Jag skriver nog upp ”tolerans, acceptans och ett slut på religiös träskallighet” på min önskelista i år.

Annonser

Om Per Pettersson

Liberal debattör, medietekniker och kommunikatör. Aktiv i Liberaldemokraterna och Ung Liberal. Sociala medier-expert. Visa alla inlägg av Per Pettersson

4 responses to “Bevare oss från påvar

 • Dingo

  Jag minns när den nuvarande påven blev vald – folk jublade och dansade på torget i väntan på kungörelsen, man skrattade och viftade med banderoller med texten ”PACE” och liknande. Så kliver överkardinalen ut, och kungör namnet på den mest intolerante ex-nazisten kyrkan hade att erbjuda. Feststämningen tvärdog.

  Fattade de inte redan då att folket avskydde karlfan, och att han kanske inte var så bra för deras PR? (iofs har väl aldrig katolska ”spanska inkvisitionen” kyrkan brytt sej överdrivet om hur de framstår, men ju fler bannbullor de lägger fram , desto fler kommer att lämna dem.) Och vad gäller de fromma katoliker som själva är homosexuella, så har samfundet själva skapat en hel drös sådana inom prästerskapet eftersom de är FÖRBJUDNA att ägna sej åt den ”rätta” sortens kärlek.
  Ibland undrar jag om det var därför hycklarna införde korgossar.

 • kolle

  Jag har blivit trackaserad av homosexuella sedan 1998 då jag skojade lite med dom.
  Jag är med i Röda Korset och varit med i Amnesty och Svenska Freds, har aldrig gjort någon någonting, är världens snällaste människa och har aldrig i hela mitt liv varit med om något liknande.

 • el Clab

  Jag håller med PGW, personer som stänger in sig från omvärlden och bär tehuvor på huvudet inger inte så stort förtroende när de uttalar sig om hur andra bör leva.

  http://palegreenwoman.blogspot.com/2008/12/skulle-inte-tro-det-va.html

 • Att gräva sin egen grav « Per pladdrar på

  […] gånger i mitt liv kritiserat Katolska kyrkan och påven. Senast det var på tapeten var när Påven fördömde homosexualitet i sitt jultal. Nu kommer nästa rent utsagt idiotiska utspel från Katolska kyrkan. Den här […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: