Förmynderiet vinner nya segrar


Man kan ju bli trött för mindre. Att staten moraliserar och agerar förmyndare för hela befolkningen var ju ingen nyhet, men man kan ju inte ignorera nya exempel på det bara för att något är allmänt känt.

Denna gången är det Granskningsnämnden för radio och TV som anser att det bryter mot radio- och TV-lagen att sända Stephen Kings ”Carrie” på dagen. Därför har man nu anmält kanalen Showtime.

Att vi har en lag, i dagens moderna Sverige, som bestämmer när vissa typer av filmer får visas på TV, är en censur och ett förmynderi som borde tillhöra förgånga tider. I en era med digitalboxar, internet och annat så finns det inte längre minsta anledning att ha en lag som reglerar när vissa saker får sändas på TV. Vill man se något får man tag i det ändå, så enkelt är det.

Jag uppmanar därför alliansregeringen att å det snaraste avveckla alla former av förmynderi och censur, med start i radio- och TV-lagens skrivningar.

Annonser

Om Per Pettersson

Liberal debattör, medietekniker och kommunikatör. Aktiv i Liberaldemokraterna och Ung Liberal. Sociala medier-expert. Visa alla inlägg av Per Pettersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: