Dags för ett nytt liberalt uppror


Sitter och tittar på Debatt i SVT. Hade jag haft något att dricka hade jag nog alldeles nyss spottat ut det. För vad hör jag? Jag hör Johan Pehrson säga att han tycker att den nya lagen, som ska ge antipiratbyrån och andra upphovsrättsinnehavare rätt att få ut personuppgifterna bakom ip-adresser, är en bra idé!

Om detta är den officiella linjen för Folkpartiet Liberalerna är det dags för ett kraftigt uppror från framför allt LUF mot partiet. Vi ska inte ytterligare göra intrång i den personliga integriteten. Vi ska hålla oss till våra löften, att inte jaga fildelare. Istället ska vi jobba med alternativ för att ge upphovsmän ersättning för deras jobb.

Jag förväntar mig ett uttalande från mina kolleger i LUF innan helgen.

Annonser

Om Per Pettersson

Liberal debattör, medietekniker och kommunikatör. Aktiv i Liberaldemokraterna och Ung Liberal. Sociala medier-expert. Visa alla inlägg av Per Pettersson

2 responses to “Dags för ett nytt liberalt uppror

  • Donsan

    Lägg märke till att det inte är upphovsmännen (musiker – kompositörer mm) som klagar utan RÄTTIGHETSÄGARNA – vilket är en helt annan sak. – Trots 10 år av ”illegal fildelning” har upphovsmännen ALDRIG protesterat under organiserade former varken här i Sverige eller utomlands. – Varför har exempelvis musiker – som kan organisera megakonserter till förmån för mat till Afrika – ALDRIG organiserat protestkonserter mot den ”illegala fildelningen” om nu deras existens var så hotad som alla upphovsrättsförespråkarna påstår?

    Den föreslågna piratjagarlagen är ett FÖRRÄDERI mot en stor grupp av den svenska befolkningen. Vår regering böjer rygg för dom i huudsak AMERIKANSKA ekonomiska intressen

  • Audi A3 Sportback 2.0T Quattro

    Var är uttalandet från LUF?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: